Mazıdağı Anadolu Lisesi

Vizyon: Kendini sürekli yenileyen,okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentez yapabilen gençlerin yetiştiği; bütün öğrencilerimizin mantık ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı, geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe doğru köprülerin kurulduğu; yöneticilerin, öğretmenlerin, yardımcı personellerin, öğrencilerin ve velilerin işbirliği ile ilimizde ve Türkiye genelinde bilinen, tercih edilen; sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren; ülkemizin seçkin üniversitelerine öğrenci yerleştiren eğitim kurumu olmak.

Misyon: Okulumuz için belirlemiş Eğitim ve Öğretim programını verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin yetenek ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmeti sunmak, okulda öğrenmenin kalitesini artırmak, sevgi saygı hoşgörü ve başarıyı kendine ilke edinerek; kendini en iyi şekilde ifade edebilen; araştıran, okuyan, sorgulayan, bilgili, saygılı, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmış yenilikçi öğrenciler yetiştirmek.

Başarılar:

Isınma: Kalorifer (Kömür)
Yabancı Dil: Almanca İngilizce
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Sınavsız
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2022-2023 24 öğrenci yerleşti
Sportif Etkinlikler: Futbol, Voleybol, Basketbol, Satranç
Bilimsel Etkinlikler: Tubitak 4006 Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları: Tubitak 4006 Bilim Fuarı

WEB - https://mazidagianadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - KAYALAR MAH. ÖMER HALİS DEMİR CAD. NO: 68 İÇ KAPI NO: 1 MAZIDAĞI / MARDİN

Yerleşim Yeri - Kayalar mah. Ömer Halisdemir. No:60 Mazıdağı/Mardin

Ulaşım Okulumuza ilçemiz köylerinden de taşımalı olarak öğrenciler gelmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Mazıdağı ilçe merkezinde bulunmaktadır. İlçemiz; Mardin´e 47, Diyarbakır´a 68 km uzaklıktadır.